EMMABODA 

 

 

Så här jobbar vi med cirkelverksamhet i Emmaboda:

Cirkelverksamheten pågår alla vardagar fördelar t på 3 tillfällen /dag, 1,5 timme varje gång. Där är man välkommen att delta oavsett om man bor i ordinärt eller särskilt boende,(man ska vara utredd demenssjuk).

Vi arbetar med flexibilitet, därför är det ingen bestämd dag eller ett bestämt tillfälle som den enskilde kommer utan det är dagsformen, en bra dag eller stund som avgör om man deltar i cirkelverksamheten.

Vi har utvecklat och individanpassat verksamheten och startat intressecirklar, bak-cirkel, bokcirkel, musikcirkel och blomstercirkel. Dessa är 1 gång/vecka, en bestämd dag, och man anmäler sig och betalar även en avgift.

Musikcirkeln har vi i samverkan med NBV och en trubadur kommer 1 gång/månad. Bokcirkeln har vi i samverkan med biblioteket.

Vi har också en ”gubbaträff” en kväll i veckan där ett gäng yngre män träffas. Vi snickrar, bla fågelholkar, är ute och grillar, odlar potatis som vi sedan äter tillsammans med sill och gräddfil. Vi hjälper också till att fylla vedförrådet till öppna spisen här på allaktivitetshuset Loket.

I cirkelverksamheten spelar vi mycket spel, kort, fia, yatzy och bingo. Vi lånar också böcker på biblioteket, efter deltagarnas önskemål.

Vi sjunger mycket allt ifrån Evert Taube till Elvis och Ted Gärdestad. Gymnastik finns här på allaktivitetshuset Loket varje fm där man kan delta.

Vi har också ett solparadis Mauritius med sol, värme och en skön sandstrand som den enskilde tillsammans med en personal kan besöka.

I vardagslivet stöttar hemtjänstpersonalen i den egna bostaden och lagar mat, bakar och är med vid inköp. Det är också den personalen som stöttar upp om man behöver någon insats vid tex utflykter, evenemang och underhållningar.

anette.isaksson@emmaboda.se 


 

______________________________________________________________________________

 

 

Har du någon bra verksamhet att berätta om?

Jag funderar över till exempel:

Vad gör man i grupp och enskilt?
Vad har man för hjälpmedel? Spel, video etc..
Vad sjunger man för sånger?
Vilken typ av musik spelas i vården?
Deltar demenssjuka i vardagslivet? Dukar, diskar, bakar etc.
Motion och rörelse? Vad innebär det?


 

Skriv och skicka ett mail

info@fallgropar.se


 

Tommy Jonsson
fd Demenskonsult

 

 

 

STARTSIDA

 

 

 

 

 

EFTERMIDDAGEN SPEGLAR

MORGONENS HÄNDELSER

MÖJLIGHETER I DEMENSVÅRD