MELLERUD  Kroppefjällshemmet

 

 

 

 

1.    Vi försöker göra något både fm o em. Enskilt och egen tid utgår vi från Levnadsberättelsen. Vi läser, går promenader, lånar minneslådor från Mediapolen. I sommar ska vi vara mycket och arbeta i trädgården som vi nu får hjälp av en anhörig att göra i ordning.

 

2.    Vi har en del spel såsom Bingo, Yatzy och väldigt många video/DVD filmer om gamla filmer, livet förr och alltid uppskattat är Astrid Lindgren där det oftast är så fina miljöer. Sedan har vi gymnastik med bollar o rörelser, ibland kanske någon tar en svängom

 

 

3.    Vi har lite olika sånghäften men mest är det gamla svenska sånger. Nu ska en av personalen skapa ”en kör”, jag ser med spänning fram mot det.

 

4.    Vilken typ av musik vi använder beror på den person den riktar sig emot, vi arbetar mycket med Levnadsberättelse och i den ser vi vilket musikintresse/musiksmak som finns. På boendet använder vi oss av Genombrott och är anslutna till BPSD registret och i många situationer utifrån detta använder vi oss av musik. Musik har vi i lite olika uppsättningar ofta från skola/gymnasium.

 

 

5.    Vi lagar tyvärr inte maten hos oss men baka lite kakor gör vi ibland. Plocka disk, torka av borden och köra matvagnen görs ofta av vårdtagare, en vårdtagare går ut med soporna till soptunnan och det är hans arbete..

 

6.    Kroppefjälls hemmet ligger i en fantastisk miljö med fina promenadvägar både asfalterade på området och stigar i skogen. Vi har en liten sjö där det finns en stor brygga/altan där det går att fika och fiska. Vi har gymnastik på aktivitets schemat varje vecka. Det roligaste av allt är att vi har en side-by-side  cykel med hjälpmotor som används flitigt, alla vill inte cykla men väldigt många tycker det är trevligt.

 

7.     

Vi hr en kiosk verksamhet som kommer varannan fredag. Under 6 onsdagar har vi haft en målarcirkel som en konstnär har lett och detta har varit ett väldigt trevligt inslag.

 

Hälsningar

Lena Hansson

Enhetschef Kroppefjällshemmet

Melleruds kommun

 
 

______________________________________________________________________________

 

 

Har du någon bra verksamhet att berätta om?

Jag funderar över till exempel:

Vad gör man i grupp och enskilt?
Vad har man för hjälpmedel? Spel, video etc..
Vad sjunger man för sånger?
Vilken typ av musik spelas i vården?
Deltar demenssjuka i vardagslivet? Dukar, diskar, bakar etc.
Motion och rörelse? Vad innebär det?


 

Skriv och skicka ett mail

info@fallgropar.se


 

Tommy Jonsson
fd Demenskonsult

 

 

 

STARTSIDA

 

 

 

 

 

EFTERMIDDAGEN SPEGLAR

MORGONENS HÄNDELSER

MÖJLIGHETER I DEMENSVÅRD